Hoogtepunten

Op vrijdag, zaterdag en zondag 16, 17 en 18 september tovert Antwerpen haar daken om tot magische plekken voor theater, concerten, dans, workshops, groendak wandelingen, lezingen en zoveel meer.

Bekijk hieronder al enkele hoogtepunten, maar snuister zeker ook door het volledige programma.

Openingsfeest

 

Vrijdag 16 september van 17 tot 23 uur
Park Kievit II op de brug boven de Plantin en Moretuslei

 

Met een daverend afterwork-openingsfeest zetten we op het 'dak' van Ampere het DAKkan-weekend sfeervol in. Kom samen met je collega's, vrienden en buren genieten van opzwepende dj's, verfrissende drankjes en heerlijke eetkraampjes.

 

Luchtacrobatie

 
Europark, Linkeroever

 

Koorddansers wandelen van het ene naar het andere appartementsgebouw op Europark. Hoog boven de hoofden van het publiek. Wil je de gevaarlijk balancerende luchtacrobaten van dichtbij aan het werk zien? Dan kan je terecht op het dak van de blok aan de Ernest Claesstraat.

Beneden, op de begane grond geniet je van de Nazomermarkt met hapjes, drankjes, circus en animatie.

 

Laidback op het dak van AMS

 

Antwerp Management School, Boogkeers 5

 

Multidisciplinair artistiek street culture platform & curator of cool SUAVE host in het kader van DAKkan samen met Arenberg de eerste Suave Rooftop Sessions op het dak van de Antwerp Management School, een verborgen parel in het midden van de stad. Verwacht een laidback Sunday Afternoon gevuld met live music shows & dj sets, streetfood & drinks, lifestyle & vinyl market.

 

Dakbezoeken

 

verschillende daken in de stad

 

Tijdens DAKkan kan je terecht op verschillende groene daken in Antwerpen. Ben jij ook geïnteresseerd in groen op je dak? Laat je dan inspireren en luister naar de verhalen van eigenaars over hun dakprojecten. Van groendak met sedums tot daktuinen met wildere beplanting, je kan het op jouw maat ontdekken tijdens een van de DAKbezoeken. Met deze inspiratie en de steun van de Antwerpse Klimaatpremie kan je nadien aan de slag met je eigen dak.