DAKkan op Bib Couwelaar

Van 23 mei tot en met 3 juni kan je op het dak van Bib Couwelaar komen hangen en genieten van voorstellingen, concerten, een deathride en nog veel meer...

Wist je dat de bib Couwelaar binnen enkele jaren vernieuwd wordt, en een prachtige daktuin op de planning staat, met zicht op het toekomstige Fredeganduspark?

DAKkan wil hier niet op wachten, en richt het dak nu al in als chill-out dakterras. Van 23 mei tot 3 juni kan je er komen hangen en genieten van voorstellingen, concerten, een deathride en nog veel meer...

DAKTERRAS BIB COUWELAAR
di 23/5-  vr 26/5: 11-18 uur
di 30/5 – do 1/6: 11-18 uur

Kom vanop het dak van Bib Couwelaar met een boek in de hand vanop je strandstoel van het zicht genieten op het Sint-Fredeganduspark in wording.  In een mini-expo op het dak kom je meer te weten over het stiltepark, Het Schijn en de Grote Verbinding, en het Ecohuis Antwerpen geeft je meer info over groendaken.  

woe 24 mei – 14, 14.45, 15.30 uur
KRONKELORE - Het Fluisterhuis (6+)
familievoorstelling
gratis - 
inschrijven via dit formulier

Schreeuw de longen uit je lijf, klater neer in het tranendal of schaterlach voor je leven op de tonen van deze unieke luisterbeleving. Laat je leiden door de gidsen van Het Fluisterhuis en zoek een plekje uit in onze muzikale achtbaan van emoties. Na een korte performance sluit je je ogen. Beleef een spannende luisterreis door het meanderland van je verbeelding!

woe 24 mei - 20 uur 
DEURNS DAKGESPREK
gratis – inschrijven via dit formulier

Dit dakgesprek staat volledig in het teken van de toekomst en het verleden van de wijk rond Bib Couwelaar. Walter Verbruggen van TurNinum Volksmuseum komt vertellen over de rijke geschiedenis van de Sint-Fredegandus begraafplaats.
Joris De Bleser van Bruisend Antwerpen vertelt de geschiedenis van Het Schijn. Intussen kan je genieten van een heerlijk drankje, zoals Deurnes bier van de Inglorious Brewstars en Gistgeest.

za 27 mei – 13-17 uur
DEATHRIDE (6+)

gratis - zonder reservering

In samenwerking met het Deurnese touwenparcours Indian Rock kan je de diepte inspringen met een spectaculaire deathride vanaf het dak van Bib Couwelaar naar het Sint-Fredegandus park.

woe 31 mei – 14-16 uur
FAMILIEWORKSHOPS
gratis - zonder reservering

Vieze vingers vuile voeten (7+) ism Kip van Troje
Van impressionisme over expressionisme tot pointillisme: creëer jouw eigen stijl. Schilder met vingers, voeten, ui, aardappel, knikkers, spons, tandenborstel, vorken… Klieder en kladder, meng en verbaas, ontdek en doe: zoek en vind de kunstenaar in jezelf. Dons met spons, worstel met verf en tandenborstel, verfvork- kras-kunst…

Zaadbomwerpen met slingshot (6+) ism YES events
Kneed je eigen zaadbommen en schiet ze vervolgens van het dak naar het stiltepark af met een slingshot. De slingshot is een grote katapult, stevig vast gezet tussen houten palen. Het wordt al lang gebruikt door de mens: de Romeinen gebruikten het in hun oorlog tegen de Galliërs. Er wordt gefluisterd dat het zelfs in de steentijd al gebruikt werd om te jagen.  Heb jij genoeg kracht om de bal zo ver en snel mogelijk weg te schieten? Naast kracht heb je ook concentratie en inzicht nodig. Richten! Klaar? Vuren!

woe 31 mei – 20 uur
DE SPREKENDE EZELS
gratis - VOLZET - wachtlijst

Op 31 mei kan alles op het dak: zelfs een laagdrempelig podium voor hamsterslingeren op hoog niveau! We serveren een speciale editie van De Sprekende Ezels met foute banjo van Joppe Donckers, de notoire en voltallige Staesbroers, stand-up van de onovertroffen en overgetelijke vermadelijke Els Verhofstede, een handvol (ex-)stadsdichters zoals daar zijn de gevierde en grandiose Lies Van Gasse en hartenbreker supreme Stijn Vranken, en de in-your-face zeerkortverhaaltjes over sigarettenpeuken en speeltjes van de redelijk anarchistische Kimme Tigra.

za 3 juni – 11 uur
FILIP JORDENS IN CONCERT
ticketprijs € 14 (brunch incl.) - bestel hier
tickets aan kansentarief (€ 2) kunnen door de cyberaanval enkel aan het onthaal van De Klap besteld worden -  meer info


 

Filip Jordens brengt een meesterlijke ode aan de Belgische grootmeester van het Franse Chanson: Jacques Brel!  Wanneer je Jordens op de scène bezig ziet en hoort, lijkt het heel even alsof Brel terug is.  Geniet van een onversneden en intimistisch Brel-concert vanop het dak van Bib Couwelaar. Aansluitend bieden we nog een lekkere brunch aan.

Praktisch:

Adres: Bib Couwelaar, Te Couwelaarlei 120, 2100 Deurne

Jammer genoeg is het dak niet rolstoeltoegankelijk.